Sisački monstrum Srđan Mlađan sutra ipak neće izaći iz zatvora

Foto: HIna

SISAČKI monstrum Srđan Mlađan sutra ipak neće izaći iz zatvora, potvrđeno je Indexu.

Mlađan je na Županijskom sudu u Varaždinu trebao svjedočiti u slučaju zatvorskog kolege iz Lepoglave Darija Šišakovića koji je u zatvoru utezima po glavi izudarao Roberta Matanića, atentatora na Ivu Pukanića i Niku Franjića. Mataniću je u tom napadu teško oštećen centar za govor u mozgu zbog čega gotovo uopće ne može govoriti, a dugo je bio u komi i vegetativnom stanju. 

Odgođena rasprava na kojoj je Mlađan trebao svjedočiti

Sudska rasprava je međutim odgođena zbog zdravstvenih problema na koje se žalio optuženi Šišaković pa ni Mlađan neće izaći iz zatvora kako bi ga doveli na suđenje na kojem treba biti ispitan u svojstvu vjedoka.  Mlađan je trebao uz iznimno visoke mjere osiguranja biti doveden na sud u Varaždin, no sutra se to neće dogoditi.

Kako je Indexu potvrđeno sa Županijskog suda u Varaždinu, Šišaković se žalio na bolove u kuku nakon jučerašnje cjelodnevne rasprave zbog čega je sutkinja odgodila raspravu, no zatražila je i njegovu medicinsku dokumentaciju. 

Podsjetimo, sudi se 29-godišnjem ubojici Dariju Šišakoviću koji je 19. ožujka 2015. u zatvoru u Lepoglavi, u kojem kaznu služi i Mlađan, više puta utegom u glavu udario Roberta Matanića. 

Optužnica protiv Šišakovića podignuta je još u rujnu 2015., no suđenje započinje tek sada jer je Matanić bio u komi, a onda i u vegetativnom stanju. U napadu mu je trajno ozlijeđen mozak, zbog čega ne može govoriti. Matanić se nalazi u Zatvorskoj bolnici u Zagrebu, a nije se trebao pojaviti ni na sutrašnjoj odgođenoj raspravi na kojoj je trebao svjedočiti Mlađan.

Brutalna ubojstva sisačkog monstruma

Srđan Mlađan je poznat kao Sisački monstrum zbog brutalnih hladnokrvnih ubojstava krajem devedesetih i 2002. godine.

Dvostruko ubojstvo počinio je već sa 17 godina. 

"Odlučio sam na tom mjestu i tog dana nekoga ubiti, meni je bilo svejedno koga. Da nije naišla ona, žrtva bi bio netko drugi", kazao je Mlađan u istrazi ubojstva 16-godišnje Elizabete Šubić.

Nju je 1998. ubio s dva hica, a nakon toga je sjeo u autobus i vratio se u Sisak. Nakon nekoliko dana, početkom veljače, ubio je Petra Jančića. 

Pustili ga za vikend iz zatvora pa opljačkao banku, ubio policajca i zatočio obitelj

Istražitelji su Mlađana uspjeli otkriti jer im je upao u oči podatak da je jedan mladić film "Rođeni ubojice" posudio čak 52 puta. Nakon što su ga priveli, Mlađan je priznao ubojstva i pljačku banke. Osuđen je na 10 godina zatvora, a kaznu je služio u Požegi. 

Pustili su ga na vikend, a Mlađan je unajmio stan u Zagrebu, nabavio pištolj i opljačkao Sisačku banku u Zvonimirovoj ulici. Pritom je ubio policajca i oca troje djece Milenka Vranjkovića Kinga koji ga je pokušao uhititi. Nakon toga je pobjegao i u stanu na Ravnicama zatočio tročlanu obitelj Kosović.

Nakon višesatnih pregovora s policijom predao se i otad je u zatvoru. Na slobodu izlazi 2027. godine. 

Pročitajte više