Šišljagić: Đapić priča gluposti, HSP se prostituira

PREDSJEDNIK HDSSB-a, Vladimir Šišljagić kaže kako Anti Đapiću neće tolerirati gluposti i nepodopštine teške 900 milijuna kuna, jer je podržavao Branimira Glavaša. Ne zna što su "vizantinske laži" i smatra da je HSP politička prostitutka.

"Zar sam ja trebao dobiti materijale preko svoga vijećnika", odgovara on pitanjem na pitanje o tome nije li, kao što uskoro bivši gradonačelnik Osijeka tvrdi, o ugovoru o izgradnji dvorane Gradski vrt mogao saznati od Željka Lijića, HDSSB-ovca koji je sjedio u povjerenstvu koje je pregovaralo s ponuđačem.

Pokazao sam novinarima dokumentaciju iz koje se jednostavno nije mogla donijeti odluka. A Lijić je bio na dvije od četiri sjednice povjerenstva, ne kojima je ponuđač stavio cijenu na dvoranu preko milijarde kuna. Svi smo se križali!", kaže Šišljagić, i nastavlja da se tek nakon tih pregovora došlo do ove cifre, koju je Đapić trebao prezentirati u nedjelju, a na koju je na kraju pristala Vlada.

"Vjerojatno je Vlada imala uvid u kompletnu dokumentaciju, ali ono s čime smo mi raspolagali nije bilo dovoljno da podržimo tako skup projekt. Ne kažem da ima katastrofalnih pogrešaka u ugovoru, ali postoje puno jeftinije dvorane istoga kapaciteta, primjerice u Zadru, ili većega a da je cijena tolika, kao u Splitu. Ne znam zbog čega je Gradski vrt tako skup, ali to su trebali procijeniti arhitekti, na temelju dokumentacije koju nismo dobili", naglašava Šišljagić.

"U srijedu smo smo saznali da je gospodin Đapić potpisao sa konzultantskom kućom ovog projekta ugovor o tajnom čuvanju podataka, kojom se kasnije poslužio kako ne bi pokazao detalje ugovora. Ali to nije pošteno prema građanima Osijeka koji to financiraju", kaže predsjednik HDSSB-a.

Vizantinski? Nemam pojma što to znači

Na upit što bi značio pridjev "vizantinski" kojim je Đapić naglasio imenicu "laži" govoreći o njegovoj stranci, Šišljagić kaže da ne zna.

"To ipak morate pitati Đapića. Ja sam otvoren i kažem ono što mislim, ne govorim u zagonetkama, za razliku od njega", kaže on i dodaje da se ne sjeća da su u komunikaciji koristili taj izraz.

HSP se prostituira

Šef HDSSB-a kaže kako nije njegova stranka ta koja se prostituira slažući se sa HSLS-om, nego da to na lokalnoj razini čini Đapićev HSP koji koalira "s kim stigne da bi došao na vlast", kao što je koalirao i sa HDSSB-om da bi došao na vlast u Osijeku.

"Zaista sam poštivao njegov stav prema Domovinskom ratu, braniteljima i podršci koju je davao Glavašu. Ne mogu vjerovati da je to sve činio samo da bi bi na vlasti", razočaran je šef HDSSB-a, i dodaje kako e može biti siguran je li ovaj zbilja promijenio mišljenje o Glavašu ili ratu, ali "da mu zbog toga neće tolerirati nepodopštine teške 900 tisuća kuna".

Što se tiče odnosa sa HSLS-om, i "drukerom" Zlatkom Kramarićem, kako ga Đapić naziva,  Šišljagić kaže kako on zaista je u prošlosti oštro kritizirao tu stranku, ali zbog konkretnih stvari. "Neovisno tko bude s nama u vlasti, ne mora to biti HSLS, mi smo najodgovorniji jer imamo devet vijećnika", dodaje on.

Što se tiče pokušaja "preslagivanja", za koje osječki gradonačelnik tvrdi da su se događala prilikom donošenja proračuna, Šišljagić kaže kako u tome nije sudjelovao, a ako je Đapić imao ponude tada, "valjda si i sada može preslagati koščice i opet doći na vlast".

"Nisam za izbore, oni koštaju, a sa devet vijećnika možemo formirati vlast", kaže predsjednik HDSSB-a.

A.B.
Foto: HDSSB

Pročitajte više