Sjećanje na poginule u obrani Vukovara

Izaslanstvo grada Vukovara danas je na blagdan Svih svetih položilo vijenac i zapalilo svijeće podno spomen obilježja na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru, odajući počast stradalima u obrani domovine.

Na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata do sada je pokopano 737 žrtava rata od kojih je 429 hrvatskih branitelja. Po podacima iz službe protokola Memorijalnog groblja, to groblje godišnje posjeti oko 50.000 domaćih i stranih posjetitelja, a u najvećem broju, 18., 19. i 20. studenog u vrijeme obilježavanja "Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine".

Izaslanstvo grada Vukovar, predvođeno gradonačelnikom Vladimirom Štenglom i predsjednikom Gradskog vijeća Pilipom Karaulom, vijenac je položilo te svijeće zapalilo i podno spomen-obilježja na mjestu masovne grobnice na Ovčari, gdje je 20. studenoga 1991., nakon što je ušao u Vukovar, srpski agresor pobio 200 ranjenika, civila i članova medicinskog osoblja vukovarske Opće bolnice.

Vijenci su položeni i svijeće zapaljene i kod središnjih križeva na gradskim grobljima, Novom groblju Dubrava, Starom katoličkom groblju, katoličkom groblju u Novom Vukovaru te mjesnim grobljima u vukovarskim prigradskim naseljima Sotin i Lipovača.

(Hina) xždra ymć

Pročitajte više