Sjednica Vlade u službi predizborne kampanje HDZ-a

KOMPLETNA hrvatska Vlada četvrtak će provesti u Krapini; službeno obrazloženje održavanja sjednice Vlade u Krapini je skretanje pažnje na razvoj krapinske regije, ali pravi razlog je puno trivijalniji – puka predizborna promidžba HDZ-a.

Naime, iz protokola Vladinog posjeta Krapini jasno je da će Sanaderovi ministri dobar dio dana potrošiti na obilaske lokalnih gospodarstvenih i infrastrukturnih objekata, i to u pratnji HDZ-ovih političara – kandidata za lokalne izbore.

Potpredsjednik Vlade Damir Polančec tako će nakon ručka posjetiti tvrtke Tondach i M-Profil i društvu Stjepana Mužeka (11. na HDZ-ovoj listi za lokalne izbora) i Željka Goričkog, 46. HDZ-ovca na listi.

Ministar gospodarstva, Branko Vukelić, posjetit će Elcon u pratnji 5. HDZ-ovca na listi za lokalne izbore, Andrije Smeška, dok će se ministar mora, turizma, prometa i razvitka, Božidar Kalmeta, družiti s Ivicom Zaplatićem (9. na HDZ-ovoj listi) i Branimirom Jerneićem (49. na HDZ-ovoj listi).

Ministar poljoprivrede Petar Čobanković popodne će provesti u posjeti Mljekari Desinić (tvrtka u vlasništvu Mladena Šurbeka, 5. HDZ-ovca na listi za predstojeće izbore) i to u društvu Mate Regvara (50. na HDZ-ovoj listi).

Rajko Turko, 10. na HDZ-ovoj listi, pridružit će se ministrici Marini Matulović-Dropulić u posjeti deponiju smeća u Klanjcu, dok je ministar Dragan Primorac "preuzeo" druženje s Vilmicom Kapac, također kandidatkinjom HDZ-a na lokalnim izborima, te Stjepanom Merkašem (8. na HDZ-ovoj listi).

I na kraju, peti ministar kojeg će Vlada u utorak iskoristiti u predizborne svrhe je ministar kulture Božo Biškupić, koji će u društvu Josipa Horvata (4. na listi HDZ-a) posjetiti Hušnjakovo i Konzervatorski zavod.

Druženje Sanaderovih ministara s lokalnim HDZ-ovcima mediji će uredno popratiti, a HDZ-ovi kandidati tako će dobiti reklamu plaćenu novcem poreznih obveznika.

Pročitajte više