Skandal oko pogrešnog uhićenja "zalili" pivom u Bijeloj kući

HENRY LOUIS GATES JR., profesor uglednog američkog sveučilišta Harvard, poslao je buket cvijeća i poruku Lucie Whalen čiji je poziv policiji prošlog mjeseca doveo do njegovog uhićenja.

Kako prenosi The Boston Globe, potvrdila je to Wendy Murphy, njezina odvjetnica, dodavši da je Gates buket tulipana poslao "u znak zahvalnosti".

Susret s predsjednikom

Odvjetnica je potvrdila i da je Whalen bila zadovoljna ovim znakom pažnje te da joj se ljudi svakim danom sve više ispričavaju, nakon "prašine" koja se podigla oko cijelog slučaja.

Podsjetimo, Whalen je 16. srpnja prijavila policiji moguću provalu u kuću kraj koje je slučajno prolazila, što je rezultiralo uhićenjem uglednog profesora Gatesa. No, uskoro je ustanovljeno da je došlo do zabune jer je Gates pokušavao otključati vrata vlastite kuće.

Cijeli slučaj otvorio je nacionalnu debatu oko odnosa policije i manjina budući da se radilo o "crnom" profesoru. U sve je kasnije upleten i sam američki predsjednik, Barack Obama, a "priča" je završila u četvrtak susretom predsjednika, profesora i policajca Jamesa Crowleya u Bijeloj kući. Navodno su sve "zalili pivom".

Pročitajte više