ŠKARE OŽBOLT S HANSOM EWEOM, VODITELJEM PROMATRAČKE MISIJE EU U RH

Ministrica pravosuđa Vesna Škare Ožbolt u petak je s voditeljem promatračke misije Europske unije u Hrvatskoj Hansom Eweom razgovarala o provedbi pravosudne reforme i suradnji Hrvatske s Međunarodnim kaznenim sudom u Haagu (ICTY), priopćeno je iz ministarstva pravosuđa.

Škare Ožbolt je objasnila da se neće donositi novi reformski program, već će se poraditi na razradi i učinkovitoj primjeni postojećeg programa, navodi se u priopćenju.

Novi će projekti, po njezinim riječima, biti usmjereni na konkretizaciju osnovnih smjernica reforme kako bi sudski sustav bio organiziraniji i kako bi sucima bilo omogućeno da budu menadžeri sudskog postupka, dodaje se u tekstu priopćenja.

Ministrica je upoznala voditelja promatračke misije EU-a s ustrojem sudskih odjela za suđenje ratnim zločinima i aktivnostima koje ministarstvo poduzima na povećanju sposobnosti hrvatskog pravosuđa da preuzme slučajeve koje bi Haag mogao prepustiti domaćem sudstvu.

Ponovila je kako Gotovina nije u Hrvatskoj i da će izvješće o poduzetim mjerama hrvatskih državnih tijela, potvrditi tu činjenicu, stoji u priopćenju.

(Hina) xpp yrt

Pročitajte više