Škare Ožbolt: Smijenjena sam zbog dogovora Sanader-Đapić

ODNEDAVNO bivša ministrica pravosuđa Vesna Škare Ožbolt u prvom pojavljivanu na televiziji nakon što je u petak u roku od 60 minuta dobila nasljednicu kazala je kako se osjeća kao odlikašica koja je pala razred.

"Sve je bilo jako čudno. Očekivala sam da ćemo razgovarati, jer je to način na koji komuniicraju partneri, suradnici i političari. Međutim, smijenjena sam bez objašnjenja" - kazala je Škare Ožbolt u intervjuu za RTL Televiziju.

Komentirajući navodno davanje povjerljivih informacija novinarima Škare Ožbolt je kazala kako smatra da javnost ima pravo znati podatke o plaćanju obrane hrvatskih generala.

Bivša ministrica kazala je kako joj se čini da je razlog njene smjene zapravo dogovor Sanadera i Đapića.

Dodala je kako je najteži sukob s premijerom imala zbog imenovanja sudaca. "To je doista narušilo naše odnose" - kazala je Škare Ožbolt dodajući kako nije mogla suce birati po političkom sistemu.

Na pitanje novinara kako komentira Sanaderove riječi da je jedan od razloga smjene i stanje u pravosuđu, Škare Ožbolt je kazala kako bi novinarima pokazala, da joj je premijer dozvolio da press konferenciju održi u Ministarstvu pravosuđa, da je po prvi puta od samostalnosti Hrvatske broj neriješenih slučajeva smanjen za 15%.

Škare Ožbolt na kraju intervjua za RTL Televizu kazala je kako se vraća u Sabor kao zastupnica DC-a, te da će biti "žestoka oporba".

A.H.

Pročitajte više