Škarin Autoklub - udruga koja vrti milijune, a u njoj su Klemm, Madžar, Kalinić

Foto: Davor Puklavec, Goran Stanzl, Ivo Čagalj/Pixsell

DAMIR ŠKARO već godinama vodi Autoklub Siget, organizaciju koja se na svojim službenim stranicama reklamira kao "najveći autoklub u Hrvatskoj s više od 35.000 članova".

U rubrici “O nama” ne nedostaju ni hvalospjevi o Škari.

“Predsjednik kluba dr. sc. Damir Škaro 9. travnja 2004. godine preuzeo je Autoklub Siget koji je tada imao oko 15.000 članova i prema službenom nalazu računovodstvene revizije, veliki minus od 12.000.000,00 kuna. Fantastičan rezultat i dobra strategija uz 150 uzornih djelatnika, Članova upravnog odbora i skupštine rezultirali su rekordom u povijesti svih autoklubova. Danas Autoklub broji više od 35.000 članova.

9. travnja 2014. godine, održana je Izborna skupština Autokluba Siget na kojoj je, po četvrti put, za predsjednika Autokluba Siget, izabran dr. sc. Damir Škaro”, navodi se na službenim stranicama Autokluba Siget.

Inače, Upravni odbor i Nadzorni odbor Autokluba Siget puni su poznatih imena. Predsjednik Upravnog odbora je Škaro, a njegov zamjenik je profesor na Fakultetu prometnih znanosti Marinko Jurčević. Tu je i nogometni trener Ćiro Blažević, Kolindin savjetnik Tomislav Madžar, Bandićev bliski suradnik Pavle Kalinić i HDZ-ovac Dinko Čutura.

Klemm u Nadzornom odboru

U Nadzornom Odboru sjedi pak Josip Klemm, jedan od vođa šatoraša, ali tu je i poznati glumac Goran Grgić.

Kolinda ih hvali

S obzirom na to da je Škaro blizak s Kolindinim savjetnikom Madžarom, a i s obzirom na cijeli milje u kojem se Škaro kreće, nije iznenađujuće što je i predsjednica RH posjetila Autoklub Siget. O tome se Kolinda pohvalila u studenome prošle godine i na svojim službenim stranicama: “Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović nazočila je svečanosti u povodu 40. godišnjice rada Autokluba Siget te se nakon obilaska obratila nazočnima”.

U priopćenju Ureda predsjednice se navodi da je Kolinda prepoznala “predani rad” Autokluba Siget.

"Tijekom godina uspostavili ste plodonosnu suradnju s raznim državnim institucijama s kojima ostvarujete projekte namijenjene većoj prometnoj sigurnosti, posebice najmlađih", istaknula je predsjednica.

“Zahvalila je predsjedniku Autokluba Damiru Škari na njegovom humanitarnom angažmanu koji je, kazala je, dokazao kako nije samo uspješan sportaš i menadžer već i čovjek koji je spreman dati doprinos za opće dobro. Predsjednica je zahvalila svim djelatnicima AK Siget, kao i svima koji svojim zalaganjem rade brend Hrvatske, kazala je”, navodi se u službenom priopćenju Ureda predsjednice.

Što je Autoklub Siget?

AMK Siget registriran je kao neprofitna udruga. Prema podacima koji se mogu pronaći na stranicama Ministarstva financija, prošle godine imali su prihode od gotovo 34 milijuna kuna. Kako je vidljivo iz njihova izvješća, prošle su godine imali 66 zaposlenih. Rashodi za radnike iznosili su 8,3 milijuna kuna. Imaju imovinu od 22 milijuna kuna, od čega je preko 10 milijuna financijske imovine, odnosno gotovine i raznih depozita.

Pružaju usluge tehničkog pregleda, registracije i homologacije vozila, a imaju i autoservis. Na istoj adresi posluje i tvrtka Autoškola Autoklub Siget koja je prošlu godinu završila bez zaposlenih, s prihodom od 144 tisuće kuna i minimalnom dobiti od 1800 kuna.

Pročitajte više