SKORAŠNJE OBJAVLJIVANJE DOSAD NEPOZNATA DJELA RUDYARDA KIPLINGA

Čitatelji koji cijene britanskog pisca Rudyarda Kiplinga upravo uče kako "čekati i ne umoriti se od čekanja", kao što im je savjetovao taj poznati autor u slavnoj pjesmi "Ako".

Nakon dvije godine iščekivanja, 7. travnja "Kipling Society" će prvi put objaviti Kiplingovu priču od 6000 riječi napisanu 1897., koju je tek nedavno otkrio jedan britanski profesor.

Jeffrey Lewins, nastavnik na sveučilištu Cambridge, domogao se književna blaga 2002. kad je autorova supruga Carrie Kiplingove rukopise darovala školi Haileybury and Imperial Service College.

Rukopis je ostao u sefu banke sve dok "Kipling Society" nije nedavno dobila dopuštenje da ga prouči i reproducira. Prijepis je bio otežan zbog prilično nečitka rukopisa autora "Knjige o džungli" (1894.).

Priča "Scila i Haribda", nova epizoda serije "Stalky i comp." (1899.) u kojoj je opisivao školske dane, bit će objavljena u proljetnom broju časopisa "Kipling Society" koji će se moći nabaviti od 7. travnja.

Među najznačajnijim djelima Rudyarda Kiplinga su "Knjiga o džungli", "Baš je tako bilo" (1902.), "Čovjek koji je htio biti kralj" (1888.) i "Kim" (1901.) .

(Hina) xdš ybnš

Pročitajte više