Slaven Letica u predizborni spot ubacio Eduarda da Silvu

SAD je sigurno, ovu kampanju ćemo pamtiti po dosad neviđenoj količini korištenja naših sportskih zvijezda. Nezavisni kandidat koji se u predizbornim kampanjama ne libi nesvakidašnjih poteza poput oblačenja u bana Jelačića i jurišanja na Sv. Geru, sada je u svoj predizborni spot ubacio trenutno najuspješnijeg golgetera hrvatske nogometne reprezentacije.

"Ubacio" je uistinu najbolji izbor riječi, jer Eduardo vjerojatno nema pojma da daje vjetar u leđa ovom nezavisnom kandidatu. Da Silva je vjerojatno mislio da se odlaskom u Englesku spasio ovakvih stvari, koje su moguće samo u Hrvatskoj. Za "čast"  da se pojavi u spotu Slavena Letice Eduardo može okriviti sudbinu koja je nezavisnom kandidatu namijenila da se njegova lista nađe pod brojem "22".

Letičin spot je montaža u svakom smislu. Na početku spota je prikazan Slaven Letica tijekom jednog od njegovih govora u Hrvatskom saboru, te je preko toga dodan njegov glas koji kaže: "Uzoriti prvi ministre, Eduardo da Silva, broj 22, najbolje zabija". Nakon ovih riječi je dodana izjava premijera Sanadera koji kaže: "Gospodine zastupniče, točno je ovo što ste kazali".  Tada dolazi trenutak u kojem se u spotu ukazuje najbolji hrvatski strijelac Eduardo i kaže da mu je "Slaven dosta pomogao". O kojem Slavenu je riječ, nije ipak teško zaključiti.

D.M.
Foto: Index

Pročitajte više