Slavonski Brod: Manifestacija "U svijetu bajki I. B. Mažuranić"

Simboličnom predajom ključa grada djeci otvorena je tradicionalna manifestacija "U svijetu bajki Ivane Brlić Mažuranić" koja će u sljedećih pet dana u Slavonskom Brodu okupiti više tisuća djece osnovnih škola s područja Brodskoposavske županije i brodskih vrtića. L

Oni će sudjelovati u novinarskim, kazališnim, informatičkim i likovnim radionicama, družiti se s književnicima ili pak posjetiti neku od gostujućih kazališnih predstava ili izložaba.

Matica hrvatska Slavonski Brod u sklopu programa priredit će izložbu "Spomenari Ivane Brlić Mažuranić" kao još jedno prisjećanje na slavnu književnicu koja je u Brodu napisala svoja najbolja djela.

Osnovna ideja Dječjih svečanosti, koje se u Slavonskome Brodu s prekidima održavaju od sedamdesetih godina, je na porukama mira i dobra Ivaninih bajki poticati dječju kreativnost i maštu i graditi toleranciju među djecom. U tom je duhu u izvedbi Kazališne radionice "Svijeta bajki" upriličena i svečanost otvaranja pod nazivom "Djeca su živi snovi svijeta".



(Hina) xvruz yln

Pročitajte više