Sljedeći tjedan konzultacije oko formiranja nove srpske vlade

PREDSJEDNIK Srbije Boris Tadić zakazao je za sljedeći tjedan konzultacije sa strankama koje su prošle prag, a oko formiranja buduće vlade Republike Srbije, počevši od ponedjeljka, 29. siječnja.

Sukladno zakonu, Tadić će Skupštini Srbije predložiti mandatara za sastavljanje nove vlade nakon odvojenih sastanka sa svim strankama koje su ušle u parlament.

Iz Predsjedništva Srbije su priopćili da će predsjednik Tadić u ponedjeljak razgovarati sa predstavnicima Srpske radikalne stranke (SRS), koja je osvojila najveći postotak glasova, te sa predstavnicima Demokratske stranke (DS).

U utorak su na konzultacije pozvani predstavnici koalicije Demokratske stranke Srbije (DSS) i Nove Srbije, treće liste po broju osvojenih glasova, te predstavnici stranke G 17 PLUS. U srijedu je na redu Socijalistička partija Srbije pokojnog Slobodana Miloševića i koalicija LDP-GSS-SDU-LSV.

Konzultacije sa predstavnicima stranaka nacionalnih manjina zakazane su za četvrtak 1. veljače, a među njima su manjinske stranke Mađara, Albanaca, Roma i Koalicija Lista za Sandžak.

E.A.J.
Foto: AFP

Pročitajte više