Ispred dalmatinske općine osvanuo natpis HDZ ispisan smećem

VREĆAMA smeća prikupljenog na divljem deponiju, nezavisni vijećnici Općine Seget ispred zgrade Općine ispisali su slova - HDZ. 

Njihov ekološki performans odlično se poklopio s izricanjem pravomoćne presude u kojoj je HDZ i službeno proglašen zločinačkom organizacijom. Kao u većini države, i ovom malom općinom nedaleko od Trogira vlada to udruženje. 

Vijećnici tvrde da Općina ne sanira deponije iako se za to troše milijuni iz proračuna

Vijećnici su ovom prilikom htjeli ukazati na problem divljih odlagališta smeća koje, prema njihovom mišljenju, nitko ne sanira, a iz općinskog proračuna se za stavke vezane za otpad godišnje izdvaja preko tri milijuna kuna pa se pitaju kamo taj novac odlazi.

Kažu da im je HDZ-ova Općina poskupila odvoz smeća

"Smećem s divljeg deponija ispisali smo "HDZ" ispred Općine. Ovdje postoji na desetke divljih odlagališta, a Općina ništa ne radi. Iz proračuna za 2021. godinu kojeg su maknuli s web-stranice opcinaseget.hr, godišnje 3.157.990,00 kn ide na sanaciju otpada, a istovremeno smo mi zatrpani smećem. Ovo je njima poruka. Pod hitno moraju nešto napraviti jer ćemo drugi put doći s dva kombija, idući put s tri, četiri. Zašto je ovo najšporkije misto u Splitsko-dalmatinskoj županiji, to pitajte njih. A cijena odvoza otpada je veća nego u okolnim gradovima", poručili su vijećnici u videu na svojoj Facebook stranici poručujući "nek gospoda izvole raditi svoj posao". 

O prijašnjem načelniku već smo pisali, trošio je općinski novac na žderanje

Dodaju da je Općina od 1. svibnja 2021. godine povisila cijenu odvoza otpada. Do tada je koštalo cca 97 kn po domaćinstvu, dok je cijena sada gotovo uduplana i usluga košta gotovo 200 kn.

O prijašnjem načelniku Segeta, HDZ-ovu Vinku Zulimu, već smo pisali kad smo otkrili koliko je općinskog novca potrošio po restoranima. 

>>Uhljeb u jednom danu spiskao 7000 kn na žderanje. Imamo brojke za cijelu godinu

Zulim je sada saborski zastupnik. 

Pročitajte više