Slovenija: Prekinuta sjednica o djelatnostima stranih službi

NAKON višesatne rasprave iza zatvorenih vrata u četvrtak je prekinuto nenajavljeno zasjedanje parlamentarnog odbora za tajne službe, koje je sazvao predsjednik odbora i zastupnik Slovenske demokratske stranke (SDS) Jožef Jerovšek, a n dnevnom redu je bila informacija obavještajnih službi o "ulozi, interesu i djelatnostima stranih obavještajnih službi u incidentima na pograničnom slovenskom teritoriju i u teritorijalnim vodama Republike Slovenije".

Slovenski mediji pretpostavljaju da je do prekida sjednice došlo zbog različitih stajališta ljevice i desnice o pitanju kontrole i suverenosti u Savudrijskoj vali, odnosno Piranskom zaljevu i u zaseocima južno od Dragonje.

Kako je javila slovenska agencija STA, Jerovšek je nakon prekinute sjednice rekao da su zastupnici dosadašnje vladajuće koalicije predložili prekid rasprave o incidentima na granici, te zahtijevali da se raspravlja o izvještaju o dosadašnjem rada povjerenstva za tajne službe. Jerovšek se tome protivio, zbog čega su članovi povjerenstva dosadašnje vladajuće koalicije napustili sjednicu.

Pročitajte više