Slovenska policija zaplijenila 70 kilograma kokaina u koparskoj luci

U DVAMA kontejnerima s ljepilom za sanitarnu keramiku, koji su u slovensku luku Kopar došli brodom iz Kolumbije, slovenska je policija pronašla 70 kilograma kokaina.

Pedeset vrećica mase za fugiranje, slovenskim lučkim radnicima činile su se drugačije od ostalih zbog razlike u težini i dodatne ambalaže pa su ih odlučili provjeriti. U njima su otkrili smjesu te mase sa kokainom te je utvrđeno kako iz smjese moglo izvući oko 70 kilograma te droge, prenose slovenski mediji.

Policija je u vezi s tim uhitila tri osobe, jednom od kojih, 53-godišnjaku iz Murske Sobote je kokain bio i namijenjen. Osim njih, policija traga i za još nekoliko osoba, među kojima su i strani državljani.

Droga je, kao što je ranije spomenuto, stigla na brodu koji je krenuo iz Kolumbije ali je pristajao i u luke Kingston na Jamajci i Haifa u Izraelu. Iz slovenske policije navode kako su sjevernojadranske luke postale zamjena za nizozemske luke prilikom krijumčarenja droge u europu, iz kojih se droga naknadno prebacuje dalje prema unutrašnjosti Europe.

K.S.

Pročitajte više