Slovenski monstrum koji je žrtvi odsjekao glavu pobjegao iz zatvora

JUČER je, usred bijela dana, oko 11.15 sati, iz zatvorenog dijela slovenskog zatvora Dob na Mirini, pobjegao je monstruozni 25-godišnji ubojica Janko Petrovič, javlja RTV SLO.

Petrovič se prilikom bijega sakrio u vozilu koje dostavlja hranu zatvorenicima. Zaustavio je kombi, zaprijetio vozaču, oteo vozilo te se dao u bijeg. Kombi je ostavio na udaljenosti od oko jednog kilometra od zatvora, na livadi uz šumu, kroz koju se dalje zaputio pješice.

Slovenska je policija za njim raspisala tjeralicu i objavila njegov opis i fotografiju. Odbjegli ubojica srednje je građe, visine 179 centimetara i ima gustu smeđu kosu. U trenutku bijega na sebi je imao smeđu zatvorsku odoru.

Sestrinom dečku odsjekao glavu

Slovenskom monstrumu ovo nije prvi bijeg iz zatvora. Nakon što je 1. studenog 2003. godine ubio sestrina dečka, policija ga je smjestila u zatvor u Ljubljani. Odatle je pokušao pobjeći iskapajući podzemni tunel, no malo se preračunao pa je umjesto na slobodi završio u stražarskoj prostoriji.

Tad je rekao kako se na bijeg odlučio jer mu u zatvoru prijatelji njegove žrtve prijete smrću pa ga je policija preselila u zatvor Dob. Odatle je, u lipnju 2005. godine, uspio pobjeći, no policija ga je ubrzo uhitila.

Petrovič je, nakon što je u stanu u Ljubljani usmrtio 22-godišnjeg M. V., mladiću odrubio glavu. Svoj zločin je opravdavao tvrdnjom da je mladić njegovoj sestri nabavljao heroin i prisiljavao je na prostituciju. Zbog brutalnog zločina je osuđen na 11 godina zatvora.

I.M.
Foto: policija.si

Pročitajte više