Slovenski ribari u pratnji slovenske policije lovili u hrvatskom moru

SLOVENSKI ribari u pratnji plovila slovenske policije danas su više puta uplovljavali, ribarili i isplovljavali iz hrvatskih teritorijalnih voda, potvrdila je popodne istarska Policijska uprava.

Glasnogovornik PU-a Robert Pavleković izvijestio je kako je jutros u 7,15 sati na 0,66 nautičkih milja južnije od crte razgraničenja u Savudrijskoj vali uočena slovenska ribarica, koja je na upozorenje hrvatske policije da se nalazi u hrvatskom moru nakon sat vremena napustila spomenuto mjesto.

Nešto poslije, oko 8,30 sati, 1,2 milje južnije od crte razgraničenja uplovile su dvije slovenske koće, a za desetak minuta do njih je doplovilo slovensko policijsko plovilo. Hrvatska policija ponovno je upozorila slovensku policiju da je u hrvatskim teritorijalnim vodama, a nakon gotovo sat vremena ribarenja slovenske ribarice i policija napustili su hrvatsko teritorijalno more, rekao je glasnogovornik PU-a.

Oko 9,47 sati te dvije ribarice ponovno su se vratile u hrvatske teritorijalne vode 1,7 milja južnije od crte razgraničenja, a za desetak minuta u njihovu blizinu doplovilo je i slovensko policijsko plovilo.

Hrvatska policija ponovno ih je upozorila da se nalaze u hrvatskom moru te da ga napuste, no slovenski su ribari tek kad su završili posao, oko 11 sati, isplovili iz hrvatskog dijela Savudrijske vale. Desetak minuta nakon toga pridružio im se i slovenski ophodni brod, navode u PU.

U PU istarskoj potvrdili su kako su o tim događajima izvijestili Ministarstvo unutarnjih poslova RH.


Pročitajte više