Slovensko Delo: Zaboravite na ljeto u Hrvatskoj bez rezervacije

Foto: Kristina Stedul Fabac/Pixsell

SLOVENSKO Delo pozabavilo se rezultatima hrvatskog turizma ove godine, kontaktiralo je i Hrvatsku turističku zajednicu pa poručilo u naslovu članka svojim čitateljima: "Zaboravite na Hrvatsku bez rezervacije."

"Hrvatski turistički djelatnici su i više nego zadovoljni prije službenog početka ljeta. Brojke su blizu onima prije pandemije i rekordna sezona je pred vratima", piše Delo.

Tanja Vidmar Petković iz slovenskog predstavništva Hrvatske turističke zajednice rekla je Delu da je broj dolazaka i noćenja u prvih šest mjeseci povećan za 150 posto i samo je 6 posto manji nego u 2019., a najviše je turista došlo iz Njemačke, Austrije, Slovenije i Velike Britanije.

"Slovenija je tradicionalno među onima koji ostvaruju najveći turistički promet u Hrvatskoj, odmah iza vodeće Njemačke. Slovenci su ove godine u Hrvatskoj ostvarili oko 1.3 milijuna noćenja. U odnosu na prethodnu godinu, to znači 138 posto više noćenja, a u odnosu na 2019., godinu prije koronavirusa, to je povećanje od 4 posto. Kao gosti Slovenci su najbrojniji u Istri i Kvarneru, posebice u Umagu, Rovinju, Poreču i Malom Lošinju", piše Delo.

Je li ljeto u Hrvatskoj izgubljeno za one koji nisu već napravili rezervaciju?

Novinarka je pitala HTZ je li istina da je ljeto u Hrvatskoj izgubljeno za one koji već nisu rezervirali.

"Turistički kapaciteti su već popunjeni, ali ima i rezervacija za budućnost. Što više ulazimo u glavne ljetne mjesece, teže ćemo pronaći kvalitetan smještaj, ali i dalje vjerujemo da će oni koji zaista žele doći u Hrvatsku moći pronaći slobodno mjesto", kažu iz HTZ-a. Delo poziva Slovence da, ako žele dio ljeta provesti u susjednoj zemlji, rezerviraju odmor što prije.

 

Pročitajte više