Službeno: Thompson u Švicarsku neće moći ući tri godine!

"IDEMO u Švicarsku ukoliko ne dobijemo službeno priopćenje o zabrani ulaska u državu", rekao je Thompsonov menadžer Zdravo Barišić koji kaže kako informacije o zabrani zasad doznaje samo iz medija. No, službena potvrda vrlo je brzo stigla.

> "Fašistu" Thompsonu otkazan koncert i zabranjen ulaz u Švicarsku

Podsjećamo, švicarski su mediji danas izvijestili kako je Ured za migraciju zabranio Marku Perkoviću Thompsonu ulazak u tu zemlju. Popularni je pjevač trebao održati koncert u klubu Froschkönig u Luzernu, ali najavljeni dolazak "hrvatskog fašističkog pjevača" na noge je digao lokalne političare koji su zatražili zabranu koncerta koji bi, smatraju, Thompsonu poslužio kao poligon za širenje mržnje.

"Koncert nije otkazan, nego je organizator koncerta dobio je usmeno priopćenje da je Ured za migraciju Thompsonu zabranio ulazak u Švicarsku", rekao je Barišić za Novi list i dodao: "Ne možemo vjerovati da mu se zabranjuje ulazak u državu koja je uzor demokratskog poretka. Ponavljam, sada čekamo službeno priopćenje o tome, a ako ga ne dobijemo, ići ćemo u Švicarsku".

Thompson u Švicarsku neće moći ući tri godine!

Barišićeve najave bile su uzaludne jer u međuvremenu je stigla i službena potvrda iz koje je evidentno da su sankcije za Thompsona čak i gore nego što se mislilo. Švicarski mediji su, naime, objavili da je Thompsonu ulaz u Švicarsku zabranjen samo povodom koncerta, ali u službenoj dokumentaciji stoji kako Thompson u tu državu neće moći ući čak tri godine!

Da iduće tri godine Thompson neće moći ući u Švicarsku potvrdila je glasnogovornica kantonalne policije u Bernu Eva Zwahlen koja je obrazložila da mu je zabrana izrečena u skladu sa člankom 67. odlomak 2. švicarskog zakona o državnoj sigurnosti. Thompson se na odluku može žaliti, ali ulaganje žalbe neće odložiti odluku o zabrani ulaska u zemlju.

Pročitajte više