SMH protiv stranog menadžmenta u Brodosplitu

SINDIKAT metalaca Hrvatske (SMH) protivi se uvođenju stranog menadžmenta u Brodosplit kao i pripajanju Brodotrogira Brodosplitu, rečeno je u Splitu na današnjoj konferenciji za novinare predstavnika tog sindikata.

Sindikalisti su izrazili nezadovoljstvo, kako su kazali "komuniciranjem ministra gospodarstva Ljube Jurčića koji je u medijima najavio takve mogućnosti", a Josip Radanović, povjerenik SMH u Brodosplitu, rekao je kako splitskom škveru nije potreban strani menadžment jer nova uprava "ima i snage i mogućnosti da za godinu i pol dana izvuče splitski škver iz svih dubioza i ostvari njegovu reorganizaciju i restrukturiranje".

Slavko Bilota, sindikalni povjerenik SMH u Brodotrogiru, rekao je pak kako Sindikat, odnosno radnici, ne prihvaćaju nikakvo preseljenje Brodotrogira u splitsko brodogradilište tim više što Brodotrogir ima ugovorenu punu uposlenost do 2008. godine. Uputili su također pitanja ministru Jurčiću kako uopće zamišlja to preseljenje i znači li to da Brodotrogir ostaje bez svoje uprave.

Vedran Dragičević, povjerenik SMH za Dalmaciju, rekao je kako se Sindikat protivi uvozu radne snage iz BiH i Rumunjske jer u Hrvatskoj ima dovoljno radnika koji su dobri stručnjaci i znaju raditi.

(Hina) merc dd

Pročitajte više