Smiljanina kći je otvorila škrinju, sve je opisala na sudu. Zetu pozlilo

Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL

DANAS u 9 sati na Županijskom sudu u Varaždinu nastavilo se suđenje 45-godišnjoj Smiljani Srnec iz Palovca, koja je optužena da je prije 19 godina ubila svoju tada 21-godišnju sestru Jasminu, a tijelo sakrila u škrinju. Vijećem predsjeda sudac Tomislav Brđanović. 

Za današnju raspravu pozvani su policajac Manuel Vugrinec, Smiljanina majka Katarina, kći Katarina i njezin zaručnik David Balent. Njezina majka i kći po zakonu imaju pravo odbiti svjedočiti, a majka je to pravo i iskoristila.

Smiljanina kći Katarina odlučila je svjedočiti. Kazala je da je ona ta koja je otvorila škrinju.

"Zajedno sam s Davidom otvorila škrinju. To je bilo u petak. U subotu je mama otpratila sestre na vjeronauk. David i ja smo odlučili isprazniti škrinju. Ja sam se tuširala i pala, nastavili smo to prazniti. Išla sam u kupaonicu uzeti kantu gdje bismo to stavljali. David mi je rekao da se vide ženske noge, spolovilo. Ja sam probudila mamu", kazala je.

Kazala je da je škrinju otvorila jer su majka Smiljana i baka dogovarale da se škrinja pomakne. "Ta škrinja je tamo otkad znam za sebe", kazala je.

Dodala je i da se škrinja nije koristila.

Ponovila je više puta kako nije ni slutila tko je u škrinji niti je o tome pričala s ukućanima nakon otkrića.

"Nije se puno pričalo o Jasmini. Ja sam imala 10 godina i sjećam se dječjeg rođendana. Mislim da je bila 2006. godine kad je mama morala ići na poligraf i ja sam tad stvarno shvatila da je nema", rekla je.

Kazala je i da se iz djetinjstva sjeća da su se njezina majka i Jasmina svađale s njihovim ocem i da je jednom prilikom policija privela njihovog oca. Rekla je i da je volio popiti.

Smiljaninom zetu pozlilo

Svjedočio je i zet Smiljane Srnec David Balent.

David Balent kazao je da u Palovcu živi od 2016. 

"Bila je puna leda", opisao je kako je izgledalo kada je otvorio škrinju. Kazao je da su Smiljana i njezina kći iz škrinje vadile voće i povrće. Onda je vidio crnu vreću.

"Razrezao sam vreću i nakon toga...", kazao je Balent, nakon čega mu je pozlilo. Izašao je iz sudenice plačući.
 

Pročitajte više