FOTO Pogledajte kako Austrijanci i Talijani besplatno ljetuju u Zadru

Foto: Čitateljica Indexa

NEKOLICINA stranih turista dosjetila se kako besplatno ljetovati u Hrvatskoj.

Naime, nekoliko auta austrijskih i talijanskih registracijskih oznaka na Punta Bajli, nekadašnjem zadarskom kampu, a danas lokalnoj plažici, parkirano je već mjesec dana, javlja nam čitateljica Indexa (podaci poznati redakciji)

Na plaži je postavljen znak zabrane za kamp kućice i podizanje šatora.

No skupina stranih turista dosjetila se kako besplatno ljetovati uz more. Parkirali su aute u hladovini, a između stabala su razvukli mreže i vreće za spavanje.

Rade buku, vrše nuždu posvuda

Čitateljica nam otkriva da je policija obaviještena, kao i komunalno redarstvo, no nitko ništa ne čini jer prekršaja, očito, nema. Naime, turisti nisu postavili šator niti imaju kamp kućicu.

Stanari prvih kuća kod plaže Punta Bajlo u Zadru žale se na buku koju turisti stvaraju, kao i na to da im u šumici pod njihovim prozorima svakodnevno obavljaju nuždu.

Čitateljica nam piše kako je i sama na plaži, u moru nedaleko od mjesta gdje stranci "kampiraju", naletjela na fekalije.

Pitanje je bi li Austrijanci i Talijani mogli na ovakav način ljetovati u svojim državama ili bi već samo zbog spavanja u autu ili na razvučenoj vreći dobili kaznu.

Zanimljivo je da su se upravo kod nas odlučili ljetovati na ovakav način jer znaju da im nitko ništa ne može.

Pale vatru, kuhaju na otvorenom

Osim što bukom po danu i noći ometaju stanare okolnih kuća, zagađuju okoliš smećem i obavljanjem nužde, tu je i paljenje vatre i kuhanje na otvorenom u sezoni kad je dovoljna jedna iskra da bukne požar.

Stoga još više iznenađuje to da nitko ne reagira za ovakav vid turizma i da im je ovakvo ljetovanje dozvoljeno.

 

Pročitajte više