Smrt Ivana Vidovića Šefa u splitskom zatvoru i dalje nerazjašnjena

NE ZNA SE od čega je tijekom noći na subotu u splitskom zatvoru umro 35-godišnji Ivan Vidović zvani Šef, stari znanac splitskih sudova i policije. Patologinja Marija Definis Gojanović obavila je obdukciju po nalogu istražnog suca Stanka Grbavca, no uzroka smrti još uvijek nema. Morat će se čekati nalazi histološke i toksikološke analize.

Nova tura na Bilicama završila fatalno

Šef nije preživio prvu noć u svojoj novoj zatvorskoj turi na Bilicama. Doveli su ga u petak ujutro na izvršenje novčane kazne zatvora za vožnju pod utjecajem alkohola. Nije platio pa mu je novčana kazna zamijenjena zatvorom.

Navečer je pogledao televiziju, otišao na spavanje i - umro. Nakon što su čuvari primijetili da se ne miče, pozvali su Hitnu, ali pomoći za Šefa nije bilo. Smrt je konstatirana nešto za 7 sati u subotu.

Osim zbog dilanja heroina, Vidoviću su sudili i za obiteljsko nasilje, a nedavno je osuđen i za potpaljivanje ćelije na Bilicama. Zanimljivo je i da je Vidović trebao biti u zatvoru još početkom ožujka, i to po pravomoćnoj presudi Općinskog suda za izazivanje prometne nesreće u kojoj je jedna osoba teško ozlijeđena. Nije se javio pa su iz zatvora zvali sud da im kažu da ga nema.

Pročitajte više