Snažna oluja u dijelu Njemačke. Vjetar srušio šator, tridesetak ozlijeđenih

Foto: Profimedia

TRIDESETAK osoba ozlijeđeno je u mjestu Kissing u Bavarskoj, nekih 10 kilometara jugozapadno od Augsburga na jugu Njemačke, javljaju lokalne novine Augsburger Allgemeine. Oluja s jakim vjetrovima srušila je pivski šator, pri čemu je šest ljudi zadobilo teže ozljede dok su pokušavali držati šator unatoč snažnim udarima vjetra. 

Hitne službe zbrinule su ozlijeđene i pozvale helikopter radi prijevoza unesrećenih. Oluja je rušila stabla i raznosila krhotine po upravnom području Schwaben. Zgrade i automobili oštećeni su srušenim stablima. Vlasti su objavile da je starija žena ozlijeđena pogođena tučom i padom. 

Ukinuto upozorenje za ekstremno nevrijeme

Policija i vatrogasci intervenirali su na pozive zbog poplavljenih tunela i podruma. U akcijama na terenu sudjelovalo je sto djelatnika hitnih službi: 70 spasilaca i 30 vatrogasaca. Njemačka meteorološka služba (DWD) je tek večeras ukinula upozorenje na ekstremno nevrijeme za Bavarsku.

Dom za umirovljenike Haus Gabriel u Kissingu posebno je teško pogođen pa je stotinjak štićenika moralo napustiti zgradu. Nevrijeme je zahvatilo i Friedberg, grad s oko 30.000 stanovnika. Neke prometnice su morale biti zatvorene nakon što ih je voda poplavila. 

Oko 16 sati nestala je struja i telefonska mreža. Tuča je napravila veliku štetu. "Urbano područje je pod vodom", opisao je zapovjednik gradske vatrogasne postrojbe Michael Geiger. Dobrovoljna vatrogasna društva angažirana su u ispumpavanju poplavljenih podruma. 

Pročitajte više