Snijeg u Karlovačkoj županiji izazvao probleme u opskrbi strujom

Obilan i vlažan snijeg prouzročio je jutros velike teškoće u opskrbi električnom energijom na većem području Karlovačke županije i dijelu Jastrebarskog, a u HEPovu distributivnom području Elektri Karlovac očekuju da će se kvarovi u potpunosti otkloniti tijekom sutrašnjeg dana.

Budući da je temperatura zraka oko nula stupnjeva i pada gust snijeg, a noćas ga je napadalo oko 34 centimetra, velike se količine snijega hvataju za žice dalekovoda i niskonaponske mreže te pod njegovom težinom pucaju žice, doznaje se u karlovačkom Centru za obavješćivanje.

Bez struje je šire područje Duge Rese, Generalskog Stola, Netretića i Bosiljeva, područje Vojnića i Ozlja. Sama središta Ozlja i Duge Rese imaju struju jer je u tim gradovima niskonaponska mreža podzemna.

Direktor HEP-ova Distributivnog područja u Karlovcu Anton Mudnić kaže da se intenzivno radi na otklanjanju kvarova kako bi se što prije uspostavila normalna distribucija električne energije.

Podsjetio je da je 19. siječnja, kada je "ispalo" 250 trafostanica, bila slična situacija samo što je tada kvarovima bilo zahvaćeno i područje Ogulina i Slunja. Tada su tehničke ekipe potpuno normalizirale opskrbu strujom do 20. siječnja navečer. "Očekujem da će se kvarovi otkloniti tijekom današnjeg i sutrašnjeg dana", rekao je Mudnić.

(Hina) xvh ymć

Pročitajte više