Snježne pahulje na Hvaru, Slavonija i dalje pod snijegom, bura zatvorila promet



NOĆAS je u Starom Gradu na otoku Hvaru padao snijeg, što je za to područje velika rijetkost. Snijeg se nakratko zadržao na krovovima kuća, automobila, zemljanim površinama i lišću, dok se na ulicama odmah topio. No, jutros ga više nema jer su temperature iznad nule, a u  11 sati izmjereno je  devet stupnjeva. U dvadeset godina snijeg je u Starom Gradu padao samo četiri puta. Fotografije pogledajte u galeriji.

Snijeg pada u Lici

Sinoć oko 21 sat na području cijele Like počeo je padati gusti snijeg koji i danas pada. Zbog temperatura ispod ništice ceste su ponegdje prekrivene ledom i snijegom poglavito na mostovima, nadvožnjacima i vijaduktima. Magla i snježna vijavica na pojedinim prometnicama kroz Liku smanjuje vidljivost. Na svim ličkim prometnicama iako je promet rijedak, vozi se usporeno, a vozači se upozoravaju na oprez u vožnji.



Zbog olujnog vjetra, za sav promet zatvorene su dionice A 1, Sveti Rok-Maslenica, državna cesta D 54 Maslenica-Zaton Obrovački i Jadranska magistrala (D8) od Senja do Svete Marije Magdalene.

Dionicom autoceste A 6 Rijeka-Zagreb, između Delnica i Kikovice, te Jadranskom magistralom (D 8) od Bakra do Senja mogu prometovati samo osobna vozila.


Paškim mostom zabrana je za autobuse na kat, motocikle, vozila s kamp prikolicama.

Zbog zimskih uvjeta, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu na ličkim cestama.

Slavonija i dalje pod snježnim pokrivačem


Prema podacima Državnog hidrometeorološkog zavoda od jutros na području Slavonije vlada prava snježna idila. U Vinkovcima je 27 centimetara snijega, u Osijeku 18, u Županji 36.

Danas oblačano, povremeno sa slabijim snijegom

U većem dijelu Hrvatske danas je oblačno a tijekom dana još je u unutrašnjosti moguć slab snijeg. Najviša dnevna temperatura uglavnom od -2 do 3, na Jadranu između 6 i 12 °C.

Pročitajte više