Sodano: Papa je zaštićen svojom borbom za mir

NAJVEĆE jamstvo za sigurnost pape Ivana Pavla Drugog je njegovo zagovaranje mira i zauzimanje protiv ratova, što bi trebalo odgovoriti svakog zlonamjernika da ga napadne, rekao je državni tajnik Svete Stolice kardinal Angelo Sodano u razgovoru za subotnji izdanje lista "Corriere della Sera" povodom informacija da se priprema atentat na Svetog Oca.

Prema informacijama talijanskih karabinjera iz sastava međunarodnih snaga u BiH, skupina od desetero terorista (sedmero žena i trojice muškarca) stigla je iz Brčkog u Rim s namjerom da izvrše napad na Vatikan.

Papa i njegovi suradnici primili su tu informaciju s vjerom u Boga, u sve, pa i teroriste, da će shvatiti da je "Papa uvijek bio i jest apostol mira te je uvijek branio svaku osobu i sve narode", rekao je Sodano.

"Zlo uvijek postojalo, a terorizam je tragedija današnjice pred kojom treba primijeniti načelo krsćanske tradicije, odnosno zauzimati se za izbjegavanje zla kao da sve ovisi o nama i zatim vjerovati u Boga kao da sve ovisi od njega", rekao je Sodano odgovarajući na pitanje o terorističkim prijetnjama Vatikanu.

Načelnik policije distrikta Brčko Milenko Milićević je u petak demantirao tvrdnje prema kojima je u Italiju iz Brčkog stiglo deset terorista s ciljem djelovanja u Vatikanu. Miličević je kategorički odbio istinitost te informacije tvrdeći da je to "proizvoljna i neargumentirana novinarska interpretacija".

(Hina) xst ydj

Pročitajte više