Šokantni film o abortusu na Internetu

FILM "Nijemi krik" koji je početkom tjedna podigao veliku prašinu u Hrvatskoj može se pogledati na Internet stranicama www.silentscream.org.

"Ako imate priliku gledati film, molimo Vas pogledajte ga. Materijal u filmu autentičan je, a mlađim osobama preporuča se gledanje uz pratnju roditelja", stoji na početku teksta o Nijemom kriku.

Film, za koji je sam ministar Primorac rekao da je neprimjeren učenicima, prikazivao se u trećim razredima srednjih škola na nastavi vjeronauka, njime je crkva djelovala na spriječavanju seksualne odnose prije braka.

Ministar Primorac istaknuo je kako "kao student medicine nije imao prilike vidjeti tako iscrpne pojedinosti vezane uz abortus".

Da se film prikazuje učenicima u školi saznalo se kada su se roditelji učenika koji su ga gledali žalili, jer vjeroučiteljica učenike nije pustila iz razreda dok ne pogledaju film do kraja, iako su neki i plakali. Nije jasno zašto je vjeroučiteljica inzistirala na gledanju filma jer je on dio neobavezne literature u programu nastave katoličkoga vjeronauka za srednje škole.

Jučer je deveteročlana komisija koju je osnovao ministar Primorac odlučila kako se film više neće prikazivati na nastavi vjeronauka, ali neće biti niti zabranjen. Ta odluka nije konačna, jer će članovi komisije tek poslati svoje mišljenje o filmu Miistarstvu. Navodno Nijemi film niti nema dozvolu za prikazivanje u školama, već to ima bitno drugačiji film, "Abortus - ženina odluka".


Film "Nijemi krik" završava prikazom kanti prepunih ostataka fetusa i krvi, a želite li vidjeti film ili fotografije iz filma kliknite ovdje:



Pročitajte više