Spas Peveca ovisi o prodajnom centru u Jankomiru

STEČAJNI plan Peveca dolazi u pitanje ukoliko Raiffeisenbank Austria ustraje na ovrsi koju je pokrenula nad prodajnim centrom Pevec u zagrebačkom Jankomiru, piše Business.hr. Isti je prodajni centar u vlasništvu Instalotehne, još jedne tvrtke Višnje i Zdravka Peveca koja je također u stečaju.

Da bi 10 Pevecovih centara, koliko ih trenutačno radi, moglo nastaviti s radom, Darko Šket, stečajni upravitelj Peveca, stečajnim će planom koji radi u suradnji s konzultantima iz KPMG-a, vjerovnicima dobavljačima predložiti da svoja potraživanja pretvore u vlasničke udjele.

Tako bi Pevec iz ruku obitelji Pevec prešao u vlasništvo oko tisuću dobavljača. No, Šket u to dobavljače tek treba uvjeriti. Najveća mu je prepreka trenutačno ovrha koju je pokrenuo RBA nad centrom u Jankomiru koji, zahvaljujući lokaciji i veličini, donosi oko polovicu prihoda koji Pevec trenutačno ostvaruje u deset otvorenih centara.

Banka nad centrom u Jankomiru ima hipoteku u iznosu od 90 milijuna kuna, a procijenjena vrijednost mu je 157 milijuna kuna.

Pročitajte više