Splićanka kroz suze prvi put u javnosti o Matejevu pozivu: To mi je najveća muka

Foto: Screenshot Prva televizija, MUP

POTRAGA za nestalim Matejem Perišem traje već 20 dana, a i dalje nije jasno što se sve događalo u noći kada je nestao. 

Mnogo se ovih dana govorilo o Splićanki, sestri Matejevog prijatelja koja je i njegova prijateljica. Ona je bila u Beogradu u isto vrijeme kada i Matej i njegovi prijatelji, no ne u istom društvu. Policija je, kako su pisali srpski mediji, izlistom poziva došla do saznanja da je Matej pokušao stupiti s njom u kontakt u noći nestanka. 

Maja S. sada je prvi put istupila u javnost. Dala je intervju srpskoj televiziji Prvoj. 

Isječak je ta televizija objavila na Instagramu, a cijeli će razgovor biti objavljen večeras u emisiji Exploziv. 

Maja je pred kamerama pokazala ispis poziva koji pokazuje da ju je Matej zvao u 22:29, što je nova informacija jer se nije znalo kada je točno upućen poziv. Novinarka ju je pitala je li se pokajala što se nije javila.

"Normalno da se kajem, to mi je najveća muka od svega jer smatram, da me je možda obavijestio da dolazi u Beograd, ja bih im rekla gdje da idu i što da rade", rekla je za Prvu.

Podsjetimo, Matej Periš je nestao u noći između 30. i 31. prosinca nakon što je oko 1:40 istrčao iz kluba Gotik u beogradskoj Beton hali. Nadzorne kamere snimile su kako trči ulicama u Beogradu i spušta se prema rijeci Savi kod restorana Savanova. Još uvijek je potpuno nerazjašnjeno zašto je to učinio. 

 

Otac Splićanke prije nekoliko je dana rekao da je Matej njegovoj kćeri poslao i poruku na Instragramu, no u kratkom isječku intervjua koji je zasad jedini objavljen ta se poruka ne spominje. 

"Koliko ja znam, bio je i propušten poziv i poruka. Ali sadržaj poruke ne znam. Koliko znam, ona nije komunicirala s Matejem", rekao je Matejev otac jučer za Index o Splićanki koju je jučer ispitala policija, no ona, kako se čini, u noći nestanka nije ostvarila komunikaciju s Matejem. 

Pročitajte više