Split će dobiti šest garaža i 1200 novih parkirališnih mjesta

Foto: Pixsell/Borna Filic

SPLIT PARKING, ex Hvidra, planira u ovoj godini započeti izgradnju šest novih garaža, što će Splićanima donijeti 1200 novih parkirališnih mjesta. Riječ je o investiciji od 37 milijuna, još osam milijuna kuna uložilo bi se u sanaciju postojećih garaža, potvrdio nam je direktor Split parkinga Marko Bartulić.

"Financiramo se iz vlastitih izvora, dio će ići iz kredita. Ovo je prvi malo jači investicijski iskorak po pitanju komunalne infrastrukture", kazao nam je Bartulić. 

Nove garaže bit će smještene na Gripama, kod križanja Dubrovačke i Vukovarske ulice, zatim kod kafića Ravel u blizini FINA-e, u Dobrilinoj ulici nedaleko od Sveučilišnog kampusa, na Trsteniku kod Poliklinike Kalajžić, a radit će se i dvije nadogradnje na Mertojaku, u Doverskoj i Odeskoj ulici. 

"Ispitujemo još 80 lokacija"

Bartulić kaže kako će se izbjeći situacije kakve smo viđali na Visokoj, kada se skupina stanara žestoko protivila početku radova nove etaže parkinga.

"Nitko od nas ne želi ikome išta nametati. Sve će se raditi u dogovoru sa stanarima. Ako netko ne želi garažu na toj lokaciji, naći ćemo drugu. Trenutno ispitujemo još 80 lokacija", kaže Bartulić.

Jedan od splitskih kvartova s velikim problem parkinga je Spinut. Bartulić kaže kako u tom kvartu MORH ima tri garaže koje bi se mogle nadograditi, no prije toga treba riješiti pravni status nekretnina, odnosno MORH bi ih trebao dati Gradu Splitu.

Pročitajte više