HRAST-ovac koji želi biti gradonačelnik poludio zbog "seksa našeg Isusa Krista s nekom muslimankom"

TEK ŠTO je iz utrke za gradonačelnika Splita ispao Robert Pauletić, pojavio se novi kandidat. Mihael Darko Burazin, stalni sudski vještak za geodeziju, koji se sinoć predstavio široj hrvatskoj javnosti zahtjevom da se s programa Marulićevih dana skine predstava Olivera Frljića "Naše nasilje i vaše nasilje". 

Burazin: Split je kršćanski grad, 12 posto ljudi svake nedjelje ide na misu

"To je bio podnesak u ime podružnice HRAST-a. Nisam dobio suglasnost centrale. Bio sam u cajtnotu. Došao sam do informacije o predstavi i preuzimam kompletnu odgovornost. Ta predstava me osobno vrijeđa kao hrvatskog branitelja i kao građanina, praktičnog vjernika. Split je grad kršćana i moje mišljenje dijeli najmanje 12 posto stanovnika koji su praktični vjernici i svake nedjelje idu na svetu misu. To je ogroman broj ljudi. Moja isključiva namjera je da skinemo predstavu, da se ne održi u Splitu. Zašto je ciljano namještena na razdoblje između Uskrsa i Svetog Duje", pojadao se Burazin koji očito u svemu vidi zavjeru višeg ranga, premda se Marulićevi dani uvijek održavaju u istom terminu, između Uskrsa i Svetog Duje. 


 

"Čin seksa gospodina našeg Isusa Krista s nekom muslimankom je gnjusan i vrijeđa"

Frljića bi poslao psihijatru. Bez uvrede i ulaženja u umjetničke slobode.

"Ja kao kršćanin nemam ništa protiv naših građana koji su ateisti, nemam ni protiv slobodnih umjetnika, no sami čin je gnjusan i direktno vrijeđa. Vidite da me je uzrujalo. Predstavu nisam gledao, niti ću je gledati. Ja bi tog gospodina, bez ikakve uvrede, mislim da bi trebalo tražiti psihijatrijsko mišljenje za onoga tko je napravio takvu predstavu. Taj gnjusan čin seksa gospodina našeg Isusa Krista s nekom muslimankom... jednostavno je gnjusno i uznemirava i vrijeđa te sam reagirao impulzivno", kazao je Burazin. 

Program za izbore: Plaže, garaže, socijalne trgovine i dotacije za sport

HRAST na izbore izlazi s Obiteljskom strankom i Zelenom listom, a Burazin je svoj program predstavio u četiri točke.

Trebale bi se popraviti plaže, prvenstveno Žnjan na kojem bi volio vidjeti i mali dječji akvapark. Garaže bi se radile ispod zemlje na više etaža s gornjom zelenom površinom. Otvorio bi i socijalne kotarske trgovine u kojima bi mogli raditi oni za koje se pokaže da su višak u Banovini. Povećao bi dotacije za sport kako bi se što više djece moglo baviti sportom.

Pročitajte više