Split ipak nije ostao bez SDP-ovaca, partijsku knjižicu zadržalo njih šestero

Foto: FAH

KAO što se i očekivalo, danas je Glavni odbor SDP-a raspustio nekoliko gradskih organizacija, uključujući i splitsku, no s malom razlikom. S obzirom na značaj Splita i njegovih (pojedinih) članova donesena je i odluka da u članstvu ostaju oni koji su birani na funkcije na nacionalnoj razini. Ima ih šestero.

Osim povjerenika za Split Darka Parića, ovaj ekskluzivitet da ostaju članovi partije unatoč tome što im je raspuštena matična organizacija, imaju još i njegove kolege iz Glavnog odbora Stiven Vladislavić i Milan Blaževski, potpredsjednik stranke Ranko Ostojić, član predsjedništva Branko Grčić te predsjednica Statutarne komisije Gorenka Bulj. Eto, to je tih šestoro veličanstvenih koji su unatoč raspuštanju splitske organizacije ostali članovi SDP-a.

Ubuduće bez Baldasara, Davidovića i još ponekog...

Povjerenik Parić će idući tjedan kontaktirati preostalo članstvo, osim, dakako, Ive Baldasara, bivšeg šefa organizacije u Splitu te njegovih najbližih suradnika na čelu sa glavnim savjetnikom Dragom Davidovićem. Ni na njih se više ne računa. U roku od 60 dana povjerenik Parić će raspisati unutarstranačke izbore u Splitu, koji će, po svoj prilici, biti nakon parlamentarnih izbora u rujnu.

Raspuštanje splitske organizacije je još prije dva mjeseca zatražilo predsjedništvo SDP-a. Arsen Bauk pojasnio je prijedlog svjetonazorskim razlikama i narušenim međuljudskim odnosima, dok je Branko Grčić otkrio kako su se odlučili na taj korak isprovocirani Baldasarovom kandidaturom za još jedan mandat na čelu Splita.

Pročitajte više