Split: Izborna skupština HDZ-a Splitsko-dalmatinske županije

ZAMJENIK predsjednika Središnjeg odbora HDZ-a i predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks na izbornoj skupštini splitsko-dalmatinskog HDZ-a, održanoj popodne u hotelu Marjan, ocijenio je da Hrvatska nije u krizi, niti joj kriza predstoji.

"Imamo stabilnu vlast i stabilnu većinu u Saboru, a nailazimo i na priznanja Europske unije kod svih poteza u vanjskoj i unutarnjoj politici", rekao je Šeks. Dodao je da su "već vidljivi pomaci u rješavanju problema naslijeđenih od prošle i nesposobne vlasti", no i da se ne može očekivati da se sve popravi preko noći.

Govoreći o očekivanju avisa, rekao je da "ne zna što bi se moglo dogoditi da Hrvatska 20. travnja ne dobije zeleno svjetlo i da u lipnju ne bude u skupini kandidata za članstvo u EU".

"Mi ćemo", poručio je Šeks, "ispuniti sve kriterije koji su pred nama".

Izborna skupština splitsko-dalmatinskog HDZ-a protekla je bez ijednog disonantnog tona iako su se, kako se doznaje, predsjednici gradskog i županijskog HDZ-a Zvonimir Puljić i Živko Nenadić do jučer razmimoilazili oko liste kandidata za Županijski odbor. Novinari su također neslužbeno doznali da je sinoć u Split došao predsjednik HDZ-a Ivo Sanader, smirio strasti i razriješio dileme oko liste za Županijski odbor.

Vladimir Šeks je potvrdio da je predsjednik HDZ-a Ivo Sanader sinoć bio u Splitu te je dodao kako je "normalno da na izborima ima strasti i namjere da se uđe u čelništvo stranke", te kako su "sva stajališta sinoć usklađena".

Više od 300 izaslanika u hotelu "Marjan" danas je ponovno izabralo Živka Nenadića, kojemu je to četvrti mandat za mjestu predsjednika Županijskog odbora HDZ-a, te 39 kandidata za županijski odbor.

Onima koji tom listom nisu u cijelosti bili zadovoljni, smatrajući da su otpali, po njima, kvalitetni stranački ljudi, Živko Nenadić je s govornice obećao da će se provesti i drugi dio dogovora od četvrtka navečer, odnosno da će se u novi Županijski odbor na prvoj sjednici izravno kooptirati još neki koji to zaslužuju.

Izaslanici na skupštini Ivanki Luetić, koja se jedina usprotivila što između 39 izabranih u Županijski odbor nema nijedne žene, Nenadić je obećao da će i one u njemu naći svoje mjesto.

Pročitajte više