Split: Odvjetništvo još nije zaprimilo dokumentaciju Dalmatinskog komiteta

ŽUPANIJSKO državno odvjetništvo u Splitu još nije zaprimilo dokumentaciju o navodnim zlostavljanjima ročnika i drugih osoba u vojsci kojom raspolaže čelnik Dalmatinskog komiteta za ljudska prava Tonči Majić, jer se Majić nije odazvao njihovim višekratnim pozivima, doznaje se od izvora u Odvjetništvu koji je želio ostati anoniman.

Međutim, Odvjetništvo bez obzira na to, u suradnji s vojnom i civilnom policijom, provodi predistragu, no, kako je rečeno, "bilo bi normalno da, s obzirom na to da, barem po istupima u medijima, od Majića dobijemo dokaze kojima raspolaže kako bismo što kvalitetnije obradili slučaj".

Policija je već ispitala više osoba koje bi mogle imati određene spoznaje o navodnim zlostavljanjima, a ispitat će i druge uključene u taj slučaj, o čemu će, kad postupak dovrše, izvijestiti Državno odvjetništvo.

Među njima je i bivša djelatnica MORH-a, koja se u medijima žalila na seksualno zlostavljanje časnika i silovanja. Jutros je u 9,30 sati trebala doći i u Županijsko državno odvjetništvo, zajedno s Majićem, no nisu se pojavili ni jedno ni drugo, već je Majić, sat vremena prije dogovorena termina, nazvao i kazao kako gospođa ne može doći zbog bolova koje trpi, a da je on u Zagrebu.

Ponovan sastanak s Majićem dogovoren je za srijedu ujutro, rečeno je u Županijskom državnom odvjetništvu u Splitu.

Pročitajte više