Split: Otvoren sajam slobodnog vremena, športa i rekreacije "Gušti"

U Splitu je danas prvi put na Žnjanu otvoren specijalizirani Sajam slobodnog vremena, sporta i rekreacije pod nazivom "Gušti". L

Sajam će potrajati do 18. travnja, a posjetitelji na 12.000 četvornih metara prostora mogu razgledati proizvode i usluge za lov i ribolov, šport i rekreaciju, odmor, putovanja, zabavu, hortikulturu, razne hobije te kućne ljubimce, koje je izložilo više od 300 tvrtaka.

Otvarajući priredbu državni tajnik Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva Josip Bartolčić kazao je da je i taj sajam izvrsna prigoda za promicanje gospodarstva te da je Split uspješan sajamski grad koji takvim priredbama svijetu pokazuje što je Hrvatska osmislila i proizvela.

Igor Bagarić, direktor tvrtke "Sajam Split" koja je priredila Sajam, rekao je kako su sajmovi poput splitskog u svijetu vrlo posjećeni.

Sajam će popratiti natjecanja lovaca u pripremanju jela od divljači, izložbe lovačkih pasa, padobranski skokovi, predstavljanje automodelarstva, jedrilački i borilački športovi, penjanje na umjetnu stijenu, košarka na otvorenom, biciklističko natjecanje te izložba živih lovnih vrsta veprova, srndaća i tetrijeba.

Pokrovitelji "Gušta" su Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva, grad Split, Splitsko-dalmatinska županija, Hrvatske šume i Hrvatski lovački savez.

(Hina) xmerc ydd

Pročitajte više