Split: Otvorena sveučilišna smotra

REKTOR splitskog Sveučilišta Ivan Pavić otvorio je danas na Ekonomskom fakultetu u Splitu ovogodišnju sveučilišnu Smotru, na kojoj se predstavlja 10 splitskih fakulteta, dvije visoke škole i Umjetnička akademija, a dekani tih ustanova predstavili su na konferenciji za novinare planove i novosti za novu školsku godinu

Rektor je uz ostalo kazao da će Sveučilište ove godine programe predstaviti i na smotrama u Dubrovniku, Livnu, Makarskoj, Drnišu, Imotskom, Šibeniku, Kninu, Sinju i Metkoviću.

Na brojna pitanja o studijima koji bi se trebali uvesti od sljedeće školske godine rektor je odgovorio kako bi zatražene dopusnice za studije sociologije, arhitekture i sredozemnih kultura i krajolika Sveučilište moglo dobiti vrlo brzo, prije nego se objavi natječaj za upis.

Rektor je najavio da bi se na sastanku u Ministarstvu znanosti i tehnologije sljedeći utorak mogao doznati konačan odgovor o mogućnosti da se na Kemijsko-tehnološkom fakultetu iduće akademske godine uvedu studiji farmacije i medicinske biokemije po programima Farmaceustkog fakulteta u Zagrebu. U Splitu bi se na prvu godinu studija farmacije upisalo 20 i na studij medicinske biokemije 10 studenata, a kad završe drugu godinu, studij bi nastavili u Zagrebu.

Nakon današnje cjelodnevne smotre na Ekonomskom fakultetu u sljedećih tjedan dana svaki će fakultet pojedinačno budućim studentima predstaviti svoje programe i načine studiranja.

(Hina) žviš dd

Pročitajte više