Split preplavio antihadezeovski test naivnosti

TESTIRAJTE se jeste li naivni, piše na letku koji je jučer poplavio Split, a na kojemu je ponuđen psiho-test sa četiri pitanja o renoviranoj splitskoj rivi.

Autor letka je  ilustraciju su im poslužile fotomontaže HDZ-ovaca koji su "propali u zemlju", točnije suvremene tehnobetonske ploče koje su postavljene na rivi i koje su počele pucati. Iz rupa u betonu vire Ivo Sanader, Luka Bebić i Miomir Žužul, pod parolom "Idemo dolje".

Kritika je uperena protiv skupog renoviranja rive, koje se sastoji, pišu autori letka, od novih nefunkcionalnih tendi i štekata, klizavih tehnobetonskih ploča koje su počele i pucati  te nefunkcionalne vlasti u X. izbornoj jedinici, koja je "također počela pucati".

Ponuđeni odgovori biračima su:  a) ostaviti postojeću vlast  jer će se sama s vremenom popraviti (kao i tende, štekati i ploče); b) naviknuti se na nju (kao i na tende, štekate i ploče) ; c) izabrati ponovno istu vlast i d) zamijeniti postojeću vlast (kao i tende štekate i ploče). Vlast se kao i novosti na rivi pokazala nefunkcionalnom, tvrde u letku "Puca nama tehnobeton".

Pročitajte više