Split: Proljetna pedijatrijska škola

U SPLITU je danas u hotelu "Marijanu" počela jubilarna 20. proljetna pedijatrijska škola, na kojoj se okupilo više stotina hrvatskih, slovenskih, talijanskih i bosanskohercegovačkih pedijatara, medicinskih sestara i drugih stručnjaka koji rade u zaštiti djece.

Osim hrvatskih stručnjaka na Pedijatrijskoj školi ove godine predaju i stručnjaci iz SAD-a, Njemačke i BiH. Predavanja su podijeljena u tri cjeline: Bolest ovisnosti, Kardiologija i Endokrinologija.

Na početku je Josip Gregurić u predavanju "Program dječjih škola u bolnici" ustvrdio kako su te škole nužne, a otvoren su samo djelomično u nekim dječjim bolnicama i odjelima.

Potpredsjednik Vlade Ante Simonić u predavanju "Mladi i ovisnost" istaknuo je kako je država obvezna prepoznati svaku vrstu ovisnosti i djelovati. U borbi protiv droge imamo gotovo sve potrebne urede od države do općina; imamo Vladin ured za droge, stručna povjerenstva, a država izdvaja 15 milijuna kuna na godinu iz proračuna za borbu protiv ovisnosti, kazao je, uz ostalo, Simonić.

Pročitajte više