SPLIT: SEM MARINA NAJAVILA PRODAJU TRAJEKTA "SPLIT PRVI"

Tvrtka SEM Marina donijela je odluku o prestanku plovidbe broda "Split Prvi" na liniji između Splita i Supetra nakon što je Lučka uprava u nedjelju izdala zabranu za prijevoz vozila, a ozbiljno razmišlja i o prodaji tog trajekta, kazao je na današnjoj konferenciji za novinare predsjednik uprave te tvrtke Igor Lučić.

"Sve drugo bi zapravo bilo ugrožavanje opstanka tvrtke, jer mi smo povećali svoje aktivnosti, kupili brod, uložili golemi novac, zaposlili nove ljude, a na ovakav način ne možemo podnijeti te troškove", rekao je Lučić.

Lučić je kazao kako će pričekati razvoj događaja do ponedjeljka, odnosno, da još postoji mogućnost da se s mjerodavnima u Ministarstvu mora, turizma, pomorstva i razvitka, postigne dogovor, no, Skupština dioničara SEM Marine, već je zatražila od Uprave da, ako ne može uspostaviti tu liniju, brod proda.

O svemu će pismeno izvijestiti i premijera Ivu Sanadera, jer je, prema Lučićevim riječima, nedopustiv takav odnos lučkih vlasti prema brodaru koji želi povećati kvaltetu brodskog prijevoza prema otocima.

Najavio je i podnošenje tužbi protiv odgovornih.



(Hina) xdstr yln

Pročitajte više