Split: Torcidaš Ronkulin i dalje u pritvoru, Vlastelica pušten

IZVANRASPRAVNO vijeće Županijskog suda u Splitu odbilo je zahtjev za puštanjem iz pritvora Velimira Ronkulina, jednog od vođa splitske Torcide osumnjičenog da je organizirao napad na navijače Dinama 6. prosinca u Dugopolju, potvrdila je glasnogovornica splitskog Županijskog suda sutkinja Marica Šćepanović.

Odluka kojom je odbijen zahtjev Ronkulinovog branitelja obrazložena je mogućim utjecajem na svjedoke i težinom djela za koje ga se tereti.

Ronkulin je osumnjičen za sudjelovanje u skupini koja je počinila kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Jakov Vlastelica, osumnjičen za kazneno djelo pokušaja ubojstva 6. prosinca u Dugopolju tijekom napada na navijače Dinama iz Zagreba u automobilu koji je pritom zapaljen, pušten je u ponedjeljak iz pritvora, nešto više od dva tjedna nakon što je uhićen s još tri osobe koje nisu zadržane u pritvoru.

Odluku o Vlasteličinu puštanju iz pritvora istražni sudac Stanko Grbavac donio je nakon što je saslušao sve svjedoke u slučaju jer je Izvanraspravno vijeće na temelju žalbi njegovih branitelja i zahtjeva državnog odvjetništva odlučilo da ostane u pritvoru dok se ne ispitaju svi svjedoci na koje bi mogao utjecati.

Vlastelica se sumnjiči da je upravo on u automobil ubacio zapaljenu "benglaku", no on je tijekom ispitivanja odbacio optužbe tvrdeći kako je zapravo pomogao prijateljima izvući mladiće iz zapaljena automobila.

Splitski Županijski sud je, doznaje se od glasnogovornice Šćepanović, također zatražio da se na sudu u Zagrebu ispitaju i mladići koji su napadnuti u zapaljenom automobilu.

Policija je do sada privela 15 osoba s prijavom zbog sudjelovanja u skupini koja je počinila kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

(Hina) dstr jn

Pročitajte više