Splitom se širi lažna poruka: "Bili ste s osobom koja ima koronavirus"

Ilustracija: 123rf

PRIJE nekoliko dana objavljeno je da Splitom kruži WhatsApp poruka u kojoj djevojka govori kako je u tom gradu potvrđen koronavirus. U Splitu do danas nije potvrđen koronavirus, a u tom trenutku, dok se poruka širila, virus nije bio potvrđen ni u Hrvatskoj.

Sad se Splitom širi nova poruka kojom se širi panika, a koja je u potpunosti lažna.

Naime, brojni Splićani su dobili obavijest u čijem potpisu se poziva na Nastavni zavod za javno zdravstvo, piše Dalmatinski portal.

"Ovim putem Vas obavještavamo da ste bili u neposrednom kontaktu s osobom koja je pozitivna na virus Covid-19. Uvid je izvršen temeljem potrage za nultim nositeljem infekcije s područja Italije. Stoga primite našu preporuku da  se u slučaju ikakvih simptoma sličnih gripi javite Infektološkom odjelu KBC Split. Shodno navedenom, otkažite svako Vaše izbivanje iz rezidencijalnog mjesta i javite se svom obiteljskom liječniku ako imate potrebu pravno regulirati Vaše otkazane obveze. Zavod za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije Za sve potrebne informacije obratite nam se...", stoji u poruci.

Ravnateljica sve demantirala

Ravnateljica Nastavnog zavoda za javno zdravstvo prim. Željka Karin zgrožena je širenjem tih vijesti, ali i bespotrebnim gubljenjem vremena na demantije dezinformacija.

"Strašno! Nastavni zavod za javno zdravstvo, kao i sve zdravstvene ustanove, vodi odgovornu politiku. Ako se pojavi koronavirus u Splitu ili županiji, javnost će biti pravodobno informirana. Odmah! Molimo pučanstvo da ne uznemiravaju dežurne službe da bi provjeravali takve stvari jer tad ne možemo raditi svoj posao, onaj koji radimo upravo da bismo ih zaštitili. Ne brinite, odgovorno vodimo ustanovu, na vrijeme i kako treba od nas ćete biti informirani o svemu", kazala je ravnateljica.

Pročitajte više