Splitska Aci marina očekuje za pet do šest posto veći broj nautičara

SPLITSKA ACI marina u ovogodišnjoj nautičkoj sezoni očekuje više nautičara za pet do šest posto i bolje financijske rezultate za desetak posto u usporedbi s prošlom godinom kad je ostvaren rekordan poratni rezultat od čak osam tisuća nautičkih "noćenja", doznaje se od direktora splitske marine Ede Karuze.

Splitska ACI marina, s 311 morskih i 60 "suhih" vezova, trenutačno je popunjena oko 95 posto, a do sredine svibnja očekuje se kako će svi vezovi biti zauzeti, iako su u početku ove godine pojedine usluge poskupjele: od pet posto u moru do 12 posto na kopnu.

Više cijene u ACI-u ocjenjuju neizbježivim poslovnim potezom, jer su hrvatske marine i dalje jeftinije od konkurentskih na Sredozemlju, posebice u Italiji i Sloveniji, našim najvećim konkurentima u nautičkom turizmu, kaže Karuza.

Očekivane rezultate, utemeljene na predsezoni i najava za glavnu sezonu, ne bi smjela ugroziti ni dva ovoljetna velika športska događaja u Ateni i Portugalu, drži Karuza, iako se može očekivati da će dio nautičara pramce svojih jahta umjesto prema Splitu usmjeriti prema tamošnjim odredištima.

Pročitajte više