Splitska policija zaplijenila amfetamine i 0.4 grama marihuane

Foto: Policijska uprava Splitsko-dalmatinska

PRETRESOM stana splitska policija oduzela je 47-godišnjaku speed, tablete za potenciju, 0.4 grama marihuane i načetu tablu Normabela. 

> Izvorni naslov ovog teksta nije bio u skladu s profesionalnim standardima Indexa i zbog njega se ispričavamo policiji i čitateljima

Popularne zelene tabletice od pet miligrama koje bi trebale služiti za smirenje i naširoko se izdaju u medicinske svrhe istakle su se na fotografiji među zaplijenjenom drogom. Ali u policijskom priopćenju nije ih se spomenulo. Od tableta navode samo ove za potenciju.

Oduzeta mu digitalna vaga

"Dana 03. lipnja 2021. godine izvršena je pretraga stana u Splitu kojeg koristi 47-godišnjak te je tom prilikom pronađeno i oduzeto 150 grama droge amfetamin, 0.4 grama droge marihuane, 425 grama smjese za povećanje mase, digitalna vaga za precizno mjerenje kao i 135 komada tableta za potenciju. Zbog sumnje u počinjenje gore navedenih kaznenih djela, uz kaznenu prijavu 47-godišnjak će biti predan pritvorskom nadzorniku", stoji u policijskom priopćenju.

Kontaktirali smo PU splitsko-dalmatinsku da doznamo zašto je i kako došlo do zapljene Normabela. 

"Osoba nije imala liječničku dokumentaciju s kojom bi mogla posjedovati te tablete", objasnili su.

Svaki lijek koji se izdaje na recept se može oduzeti ako nemate recept 

Znači li to da svatko tko posjeduje Normabel, mast za hemeroide Faktu, kapi za konjunktivitis Maxitrol ili bilo koji drugi lijek koji se izdaje na recept može ostati bez terapije ako sa sobom uvijek i svuda ne nosi specijalističke nalaze? 

Iz policije potvrđuju da je to točno. 

Objašnjavanju kako se u praksi slična stvar često dogodi na graničnim prijelazima. Tad se putnicima oduzmu lijekovi, sve dok ne donesu valjanu dokumentaciju.

Pročitajte više