Splitski DC prešao u LS

DOSADAŠNJI članovi Demokratskog centra u Splitu, njih 23, prešli su u Liberalnu stranku, o čemu su na današnjoj konferenciji za novinare izvijestili predsjednik i potpredsjednik splitskog LS-a Silvestar Krka i Miroslav Buličić.

Bivši članovi DC-a koji su nazočili konferenciji za novinare kazali su da tim činom podupiru politiku građanskog centra, nositeljima kojeg će postati ujedinjeni liberali.

Toni Lovrić i Vicko Batinica kazali su ime cijele skupine koja je iz DC-a prešla u LS da se to nije dogodilo zbog neslaganja s politikom vodstva DC-a, nego zato što je što je ujedinjenje HSLS-a i LS-a u jedinstvenu liberalnu stranku velik korak u jačanju centra na hrvatskoj političkoj sceni.

Predsjednik splitskog HSLS-a Nikola Letilović, također nazočan tiskovnoj konferenciji, istaknuo je da su sve zapreke za ujedinjenje dviju liberalnih stranaka uklonjene te da samo jedinstvena liberalna stranka može vratiti izgubljeno povjerenje birača.

Sabor ujedinjenja HSLS-a i LS-a održat će se 11. veljače u Zagrebu, a zatim i skupštine obiju stranaka nakon kojih će LS i službeno biti ujedinjen s HSLS-om.

Prelazak 23 člana splitskog ogranka DC-a u LS glasnogovornik DC-a Drago Plečko ne smatra gubitkom za stranku jer je, kako je rekao, riječ o ljudima koji na izborima nisu ostvarili ni minimalno očekivane rezultate. Tu skupinu predvodi Toni Lovrić, koji je već dolazio i odlazio iz DC-a, a to samo za sebe dosta govori o njemu, ustvrdio je Plečko.

Pročitajte više