Splitski HSLS poziva gradonačelnika Buličića da sam odstupi

SPLITSKI HSLS u današnjem priopćenju poziva gradonačelnika Miroslava Buličića da sam odstupi s te dužnosti, odnosno da to uradi i prije izjašnjavanja vijećnika na sjednici Gradskog vijeća, zakazanoj za 22. travnja, na kojoj će glavna točka dnevnog reda biti izglasavanje povjerenja gradonačelniku.

O tome će se glasovati na zahtjev devet oporbenih vijećnika, među kojima su i tri iz HSLS-a, uz vijećnike HČSP-a, HSP-a, HKDU-a, HP-a i HSP-a 1861.

U priopćenju, koje je potpisao predsjednik splitskog HSLS-a Petar Krolo, uz ostalo se kaže da ta stranka ne ruši gradsku vlast, ali da ne pristaje ni na kakvu političku trgovinu koja je dovela do, po njima, nelegitimne vlasti u gradu Splitu.

"Jasno je da su na hrvatskoj političkoj sceni suvišne tri liberalne stranke, ali do njihova zbližavanja neće doći u okviru socijalističkog saveza i na listama SDP-a, kako to poručuje Marin Jurjević u stilu - liberali svih vrsta ujedinite se", ističe se u priopćenju. Dodaje se kako nitko nema pravo legalno izabrane vijećnike grada Splita nazivati političkim marginalcima, kako je to ustvrdio na nedavnoj konferenciji za novinare SDP-ovac Marin Jurjević kazavši da je zahtjev tih devet vijećnika za smjenu gradonačelnika Splita njihov labuđi pjev jer oni više neće proći na izborima.

U priopćenju se također navodi kako nije istina da HSLS želi zaustaviti gradske projekte. "To su uostalom projekti HSLS-a i dio našeg izbornog programa", stoji u priopćenju.

Pročitajte više