Splitski SDP zove na prvomajski uranak: Promijenimo nepravedno društvo, smijenimo vlast

SPLITSKI SDP zove simpatizere i članove na tradicionalni prvomajski uranak. "Svojim prisustvom izrazite odlučan zahtjev za promjenom nepodnošljivog i nepravednog postojećeg stanja u našem društvu", pozvao je Marin Jurjević.

Prije svega smjena aktualne vlasti

Ideje Međunarodnog praznika rada nikada nisu bile aktualnije kao danas u Hrvatskoj, drži on.

"Pravo na rad, dostojanstveni i humani život za bokun sriće svakog našeg sugrađanina ugroženi su, a perspektive izgubljene u maglama korupcije, pljačke i otimačine onoga što su oni desetljećima nesebično stvarali svojim napornim radom. Radi toga se i ovog Prvog maja pridružujemo opravdanim zahtjevima da se takvo stanje hitno promijeni. Prvi korak na tom putu je smjena aktualne vlasti na predstojećim izborima", istaknuo je Jurjević.

Vlast u sukobu kapitala i rada na strani kapitala

U sukobu kapitala i rada, aktualna vlast stala je u potpunosti na stranu kapitala, zaključuje šef splitskog SDP-a.

Crne su mu brojke, gotovo 400 tisuća ljudi je nezaposlena, 80 tisuća radi, a ne prima plaću, prosječnoj obitelji nedostaje 2.500 kuna mjesečno za osnovne potrebe. Društvo nam je izjedeno korupcijom, nemoralom koji dolaze sa samog vrha društvene i političke piramide. 

Praksa crnih torbi

"Bivši premijer pritvoren je u Austriji pod sumnjom za teška koruptivna djela, neki od najviše pozicioniranih funkcionera aktualne vlasti završili su u pritvoru pod optužbom za pljačku vlastitog naroda. Bahatost vlasti našla je svoje najekstremniji izraz u praksi crnih torbi i isisavanja novca iz državnih firmi. Hrvatska industrija je razorena, a materijalna proizvodnja podvrgnuta teroru špekulativnog kapitala i sebičnih interesa novopečenih tajkuna. Split i Dalmacija posebno su pogođeni tim razarajućim procesima. U Splitu je nestalo gotovo 40 tisuća radnih mjesta. Uništene su ogromne firme, a njihovima imovina i sudbine njihovih radnika strpani u džepove novopečenih milijunaša i političke kvazielite", sažeo je Jurjević.

Pročitajte više