SDP-ovac objasnio zašto ostaje u gradskoj firmi: Razlog je jednostavan - novac

Foto: Facebook

PREDSJEDNIK splitskog SDP-a Darko Parić već mjesecima pokušava nagovoriti članove svoje stranke  u Splitu da daju ostavke na upravna vijeća i nadzorne odbore gradskih tvrtki i ustanova kako bi napravili kakvu-takvu distancu od disidenta Ive Baldasara.

Draža im je kuna od stava partije

No, izgleda da je članovima partije ipak milija koja kuna više od stava vodstva organizacije pa drugarska preporuka nije urodila željenim rezultatom.

Stvari su otišle toliko daleko da je Gradski odbor splitskog SDP-a prošli tjedan izglasao odluku da svi članovi napismeno donesu ostavke, inače će biti suspendirani na šest mjeseci. Bilo je i onih koji su se pobunili te najavili da će se žaliti Statutarnoj komisiji. Rok za predaju ostavki bio je prošli petak, no sačekat će se do konca ovog tjedna pa će se nakon toga donijeti odluka o suspenziji onih koji nisu dali ostavke.

"Razlog je jednostavan, novac"

Među onima koji sigurno neće dati ostavku nalazi se i Joško Bonačić, čiji se slučaj posebno razmatrao jer je član Gradskog odbora, a gradonačelnik Baldasar ga je najprije smijenio pa onda nakon desetak dana ponovno instalirao u Nadzorni odbor Čistoće. Evo što je Bonačić napisao u opravdanju zašto ne može doći na sjednicu Odbora, a i zbog čega i dalje misli ostati u Nadzornom odboru.

"Štovane kolege, nažalost ne mogu prisustvovati sjednici GO SDP. Jednostavni razlog, upala pluća, antibiotici, mirovanje, zabrana kretanja... Nadam se da neće krenuti po zlu. Kako postoji točka dnevnog reda u kojoj sam označen kao najveći problem izjavljujem da je smjena i ponovno imenovanje u NO propust gradonačelnika koji je zaboravio moju molbu da me ostavi u funkciji člana do kraja njegovog mandata. Razlog je jednostavan, novac kojim mogu riješiti nastale financijske probleme u naredna tri mjeseca. Napominjem da za isto nije tražena protuusluga. Spreman sam i na moguće posljedice. Parafrazirajući jednu od naših odluka, rekao bih da je ovaj moj slučaj više egzistencijalne prirode, a ne politički stav", napisao je Bonačić. 

"Neka me suspendiraju"

Nazvali smo ga danas. Potvrdio je autentičnost sadržaja. Nije imao posebno što za dopuniti.

"Ja sam sanitarni inženjer, kao i Ljubica Vrdoljak, znači govorimo o struci. U Nadzornom odboru se mjesečno dobije 1.900 kuna, ja sam ušao u neke probleme i taj novac mi treba. U redu je da me suspendiraju, to je normalno", kazao nam je Bonačić.

Inače od te famozne suspenzije sigurno ga neće zaboljeti glava. Neće moći glasati unutar SDP-a, niti kandidirati za funkcije, biti biran za izbore i slično. Bonačić takvih ambicija očito nema pa je i ovu najavu suspenzije stoički primio.

Pročitajte više