Splitski vijećnik: Puljkova administracija blokira dvije milijarde kuna

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

NEZAVISNI gradski vijećnik Ante Franić optužio je u srijedu administraciju splitskoga gradonačelnika Ivice Puljka da blokira realizaciju projekata vrijednih više od dvije milijarde kuna, dok on "aktivističkim potezima zabavlja javnost".

"Puljkova blokada 67 zahtjeva za lokacijskim, uporabnim i građevinskim dozvolama zaustavila je preko dvije milijarde kuna vrijedne projekte, što posljedično dovodi do multiplikacije negativnog učinka za cijeli građevinski sektor koji je u normalnim društvima generator razvoja i izlaska iz krize", istaknuo je Franić u svojem priopćenju.

"Svakodnevno stižu tužbe protiv Grada zbog blokiranih projekata i nadoknade štete"

Po njegovim riječima, u sjeni PR aktivizma, kojim Puljak zabavlja svoju šačicu od osam posto jalnih pristaša, svakodnevno stižu tužbe protiv Grada zbog blokiranih projekata i nadoknade štete zbog aktivističkog ludovanja njegovih zamjenika.

"Gradonačelniče, umjesto planiranog suludog zaduživanja od 210 milijuna kuna, krenite s radom ili - ako Vi ne želite raditi - pustite poduzetnike da stvaraju i rade, a onda će novac inercijom doći i u gradsku blagajnu", poručio je Franić.

"Odjel za prostorno planiranje sve više nalikuje pisarnici koja samo gomila predmete"

Franić također smatra kako se rušenje betonskih klupa na Pazaru, uklanjanje pokojega nelegalnog kioska na istočnoj obali, piljenje pet stupića na parkiralištu uz asistenciju policije i svjetla reflektora, provaljivanje rano ujutro u Koteksov neboder i 'velika' nedjeljna akcija pomicanja drvene ograde na Marjanu javnosti predstavljaju kao epska borba za javne interese i razvoj Splita.

"Istovremeno, od dolaska Puljkove administracije u Banovinu, Upravni odjel za prostorno planiranje i uređenje i zaštitu okoliša gotovo je u cijelosti prestao izdavati dozvole i sve više postaje nalik prijemnoj pisarnici koja samo gomila predmete", priopćio je Franić.

Pročitajte više