Splitsko-dalmatinska županija: Banac izazvao kaos u gospodarenju otpadom

ODJEL za prostorno uređenje i komunalne poslove Splitsko-dalmatinske županije današnjim priopćenjem osuđuje izjave i postupke ministra zaštite okoliša i prostornog uređenja Ive Banca koji je, ocjenjuje se u priopćenju, "posljednjih dana uzrokovao kaos u sustavu gospodarenja otpadom na cijelom području Hrvatske, u prvom redu na prostoru Splitskodalmatinske županije".

Stavljanjem na stranu prosvjednika koji se suprotstavljaju izgradnji županijskog centra za gospodarenje otpadom, tvrdi se u priopćenju, ministar Banac pokušava srušiti sustav koji je od samog početka i građen u suradnji i uz potporu Ministarstva čiji je Ivo Banac tek odnedavno ministar.

Istražni radovi za izgradnju Centra za gospodarenje otpadom na području ove županije počeli su u suradnji s Ministarstvom čiji je prethodnik ministra Banca, Božo Kovačević ustvrdio da se svi radovi izvode u skladu sa zakonom i osigurao fizičko-tehničko osiguranje izvođačima radova.

No, ministar Banac se sada postavlja posve drukčije od svog prethodnika, stavio se na stranu prosvjednika koji su protiv izgradnje centra i svi radovi su zastali. Radi svega toga izjave ministra Banca ocjenjujemo politikanskim, usmjerenim samo tomu da unesu metež u ovu problematiku u koju je ministar očito zalutao, ocjenjuje se u priopćenju.

U Županiji splitsko-dalmatinskoj nadaju se da će za nekoliko tjedana u suradnji s novim ministrom nastaviti i uspješno dovršiti započete aktivnosti za izgradnju županijskog centra za gospodarenje otpadom na, kako se navodi, korist cjelokupnog pučanstva Splitsko-dalmatinske županije. Priopćenje je potpisao pročelnik Odjela za prostorno uređenje, komunalne poslove, graditeljstvo i zaštitu okoliša Tomislav Mihotić.

Pročitajte više